Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърската програма Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите (Business Analytics) / GemSeek стана част от Съвета на менторите към магистърската програма „Моделиране на големи данни в икономиката и финансите“

   

09.11.2017

 

GemSeek стана част от Съвета на менторите към магистърската програма „Моделиране на големи данни в икономиката и финансите“, а нейният управляващ директор - г-н Петко Тинчев, се присъедини към екипа на представителите от бизнеса.

GemSeek е една от най-големите аналитични компании в Югоизточна Европа, част от Future Thinking от юни 2016г. С офиси в София, Амстердам, Лондон, Париж и Дубай и над 360 служители, групата предоставя услуги в сферата на data analytics, data technology и innovative research на едни от най-големите компании в света, като Philips, Virgin Media, Toyota, Liberty Global, NN. Центърът в София е най-големият за групата и най-стратегически, тъй като основната иновационна дейност е базитана тук, както и дейността на екипите за data science и data technology.

1Untitled

 

2Untitled

 

 

Петко Тинчев е един от основателите на GemSeek и Managing Director. Заедно с двама колеги и приятели, Марто и Калоян, основават GemSeek през 2011 г. с идеята да създадат аналитична компания, конкурентна на такива в западна Европа, като развиват иновациите на компанията в България. Възпитаник на Стопански Факултет, той придобива опит в сферата на управленско консултиране в Югоизточна Европа и по-късно в САЩ, където продължава образованието си. Устремен да направи GemSeek още по-успешна и международно значима компания, която създава добавена стойност не само за международните си клиенти и партньори, но и за талантливите хора, които са част от компанията.

 

 

Още за партньорството на GemSeek със Стопанския факултет:

Екипът на GemSeek дари на МП „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите (Business Analytics)“ реален казус за провеждане на аналитично изследване върху големи данни