Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Учебно посещение на магистри в „София Мед“

   

02.01.2024

 

На 15 декември студентите от магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ посетиха предприятието „София Мед“, част от „ЕлвалХалкор“, Гърция, и от холдинга „Виохалко“.

Магистрите бяха посрещнати от изпълнителния директор и представители на ESG екипа на компанията. Г-жа Десислава Игнатова, мениджър „Устойчивост и защита на личните данни“, и Васил Харизанов, мениджър „Околна среда“, представиха политиките и дейностите за устойчивост в компанията.

Screenshot 2024-01-02 163911

Във втората част на гостуването студентите се запознаха с процеса на производство на валцовани и пресовани продукти от мед и медни сплави, които намират широко приложение в редица индустрии и в строителството.

Screenshot 2024-01-02 163942

В края на посещението доц. д-р Марина Стефанова, ръководител на магистърската програма, благодари на ESG екипа на компанията за сърдечното посрещане и добави, че „в процеса на обучение няма нищо по-ценно от работата на терен и запознаването с фирмени политики и практики в реална среда. Този обмен е полезен и за двете страни, защото дава обективна обратна връзка и предложения за подобрение дейността в областта на устойчивостта към домакинстващото предприятие“.

Screenshot 2024-01-02 163924