Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от Стопанския факултет спечелиха Купата на Ректора за Баскетбол 3 х 3

   

03.06.2024

 

В края на месец май златните медалисти по Баскетбол 3х3 от състезанието „Купата на Ректора“ експонираха златната купа във Витрината на славата на 4-ия етаж в блок 3 в Стопанския факултет. Отборът шампион включва трима студенти от 2-и курс, специалност „Стопанско управление“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“: Димитър Анастасов, Петър Петров и Дарен Радев.

kupa-1

Тримата студенти се срещнаха с декана доц. д-р Атанас Георгиев и предоставиха Купата за Витрината на славата в Стопанския факултет. Те са спечелили отличието във финал с друг отбор от Стопанския факултет и в съревнование, включващо 9 отбора от различни факултети на университета.

kupa-2

В продължение на един месец студентите от Софийския университет показаха своите спортни възможности на полето на феърплея и представиха достойно факултетите си. Церемонията по закриването на Спортния празник „За Купата на Ректора“ тази година бе посветена на 95-годишнината от въвеждането на спорта в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието се организира от Департамента по спорт към Алма матер със съдействието на Студентския съвет на Софийския университет и Столичната община. То се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет.