Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет сключи споразумение по програма Еразъм+ с Университета Любек - Институт за предприемачество и бизнес развитие

   

06.03.2016

 

Стопанският факутет сключи споразумение по програма Еразъм+ с Университета Любек, Германия. Споразумението дава възможност за начало на активно сътрудничество с Института за предприемачество и бизнес развитие в Любек с ръководител проф. д-р Кристиан Шайнер. Проф. Шайнер е дълогодишен гост-лектор в Немската програма по Стопанско управление в Стопанския факултет по дисциплината "Управление на технологиите и иновациите". Договорът предвижда първоначално обмен на по един студент от българска и от немска страна, както и насрещни визити на по един преподавател.

 

Към Института в Любек функционира т.нар. "Куб на основателя" (нем. GründerCube), където се провеждат множество инициативи, свързани с комерсиализацията на научни открития, стартиране на собствен бизнес и технологични иновации. Споразумението открива възможности за съвместни начинания със студентите и преподавателите на Стопанския факултет.

 

Erasmus-Luebeck1
Erasmus-Luebeck2