Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет провежда конкурс за магистри за участие в Лятната школа на EIB

   

16.04.2021

 

Деканското ръководство на Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ ще избере трима студенти от магистърските си програми за участие в лятното училище на EIB (Групата на Европейската инвестиционна банка). Конкурсът е с краен срок 10 май, а лятната школа ще се проведе между 28 юни и 16 юли изцяло онлайн.

Стопанският факултет си партнира с EIB Group от 2020 г. насам и е единственият академичен партньор на институцията в България. През 2020 и 2021 г. бяха проведени редица гост-лекции с участието на висшия мениджмънт на EIB и EIF.

EIB

За да бъдете един от тримата избрани студенти от Стопанския факултет, моля изпратете документите си преди 10 май 2021 г. до г-жа Анелия Стефанова на имейл адрес: any@feb.uni-sofia.bg с тема на писмото EIB Summer School“ и прикачете следните документи:

  • Вашето CV (на английски език);
  • Кратко мотивационно писмо (1-2 страници) на английски език, отговарящо на въпроса „How the EIB Summer School Experience Would Help My Professional Realization“

Лятната школа на EIB предлага практически подход към интердисциплинарни теми. Всички лекции в Лятната школа се провеждат от служители на групата на ЕИБ, които ежедневно се занимават с оперативни, финансови, политически, кредитни, правни и технически предизвикателства. По време на лятното училище те споделят мнението си относно прилагането на теоретични концепции към практически предизвикателства и какво означава да бъдеш част от групата на ЕИБ.

Лятната школа ще се проведе на английски език. Участниците трябва да се ангажират да посещават всички академични курсове, както и всички дейности на място (ако ситуацията го позволява). След приключване студентите ще получат сертификат за присъствие, издаден от Института на ЕИБ, и имат право да участват във всички дейности на програмата на възпитаниците на Лятната школа на ЕИБ.

 

Участието в лятната школа е безплатно.

 

За допълнителна информация относно Лятната школа на ЕИБ, моля, вижте: