Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Съветът на жените в бизнеса в България беше награден за инициатива, реализирана съвместно със Стопанския факултет и Лидл България

   

30.05.2024

 

Председателят на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) Цветанка Минчева получи Отличителния знак за значими постижения в изпълнение на политиката по равнопоставеността между половете, който се присъжда на институции, организации и компании от Министерството на труда и социалната политика.

Screenshot 2024-05-30 113713

Тази година наградата се присъжда конкретно за създадената от Съвета първа по рода си сертифицирана Академия за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“, реализирана в две поредни години (2023 г. и 2024 г.) в партньорство със Стопанския факултет към СУ „Климент Охридски“ и Лидл България. Двете издания на академията дадоха възможност на 43 участници да получат задълбочени знания и разбиране на темите, свързани с ползите от многообразните и приобщаващи екипи, включващото лидерство, и преодоляване на неосъзнатите предразсъдъци в работната среда и обществото.

Наградата в категорията „Нестопански организации“ в седмото издание на конкурса беше връчена от Лазар Лазаров – зам.-министър на труда и социалната политика на събитие, провело се на 28 май в Министерството на труда и социалната политика.

СЖББ отново е една от отличените организации за активната си работа в създаването и прилагането на политики и модели за равнопоставеност на жените и мъжете в обществената, професионална и личностна реализация.

Цветанка Минчева, приемайки отличието сподели, че най-голямото признание за една доброволческа организация, каквато е СЖББ, е да види реалната полза за обществото от усилията и работата ѝ, както и че тези усилия се оценяват. Тя благодари за наградата на Министерството на труда и социалната политика от името на 240 корпоративни, индивидуални и асоциирани членове, и всички доброволци на Съвета.

От своя страна, зам.-министър Лазаров се обърна към наградените организации с думите: „Вашият пример ни дава ценен урок, че жените и мъжете се изправят пред различни по характер трудности, а постигането на равнопоставеност между тях създава по-благоприятна работна среда, която насърчава служителите да усъвършенстват своите знания и умения и води до устойчив растеж, по-висока производителност и по-добро качество на живот”.