Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за гост-лекция с Ангелина Бонева относно новата Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027

   

20.10.2022

 

На 21 октомври 2022 г. от 10:15 ч. в зала 420 на Стопански факултет, в рамките на избираемата дисциплина „Европейски фондове и финансови инструменти“, гост-лектор по темата за Европейските фондове за финансиране на проекти за градско развитие ще бъде г-жа Ангелина Бонева.

Г-жа Бонева е главен директор „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ в МРРБ. Преди това е заемала позицията Директор управление „Проектна информация и финансиране“ във Фонд на фондовете. Била е ангажирана в екипа в МФ, който разработва и договаря с Европейската комисия Националната стратегическа референтна рамка 2007-2013 г., основа за първите европейски фондове в България като член на ЕС. Участва активно и впоследствие при преговорите по Споразумението за партньорство 2014-2020 г.

Untitled design--

Представлява България на международния партньорски преглед по Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2014-2020 г. След 2014 г. е съдействала по иновационни въпроси на Съвместния изследователски център (JRC) в гр. Брюксел и на Клъстер за аеро-космически технологии, изследвания и приложения (CASTRA).

Завършила е икономика в Оксфорд, съвместна магистратура по европейски въпроси от университета Карл Франценс в Грац, Eurac в Болцано и Европейски институт по публична администрация (EIPA), както и стажантска програма в Съвета на ЕС и специализация в ENA в Париж.

Всички желаещи да чуят лекцията са добре дошли!