Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Първи в България Microsoft Technology Associate Test Fest - в Стопанския факултет

   

18.06.2014

 

На 17 Юни 2014 година Сдружението на завършилите Стопански факултет на СУ Св. Климент Охридски организира и проведе първият в България Microsoft Technology Associate Test Fest. MTA Test Fest е нов формат предназначен за ученици и студенти, които могат в деня на събитието да вземат напълно безплатно изпитите си за сертифициране по програмите на Microsoft Technology Associate.

 

Сдружението на завършилите Стопански факултет на СУ Св. Климент Охридски заедно с Майкрософт България и редица учители от най-добрите средни училища в България работим за прилагане на най-новите продукти на компанията в българското образование. В резултат на тези наши усилия повече от тридесет ученици от цялата страна се включиха в първият в България Microsoft Technology Associate Test Fest и четиринадесет от тях успяха да получат първият си сертификат за технологични умения в сферата на ИТ.

 

Днес най-висок резултат от всички сертифицирани ученици постигна Георги Веселинов Тодоров от столичното НПГПТО "М.В. Ломоносов".

6

 

След края на събитието Георги (на снимката) сподели, че се е готвил за този изпит през цялата изминала учебна. Той определя този свой успех като най- значимото си постижение до момента и смята да продължи обучението си, вече като студент по Софтуерно инженерство. Възможността му да учи по програмите на Майкрософт ИТ Академия за него е била изключително полезна и до голяма степен е предопределила желанието му за кариера в информационните технологии.

Първият в България Microsoft Technology Associate Test Fest е част от глобалната инициатива Microsoft YouthSpark, която има за цел да помогне на младите хора да се справят с предизвикателствата на пазара на труда като им осигури възможности за образование, заетост и предприемачество. В рамките на изминалата 2013-2014 учебна година по проекта Microsoft YouthSpark - „Кариера в ИТ“ реализиран от Сдружението на завършилите Стопански факултет на СУ Св. Климент Охридски са организирани информационни срещи с над 13 000 ученика от 40 училища в страната. В кампанията са участвали повече от 15 преподаватели от Стопански факултет към СУ и над 20 активни членове от Алумни клуба на Стопански факултет, които са успешни и реализирани професионалисти, най-често предприемачи или управляващи директори на големи български фирми или офиси на мултинационални компании. Те са се ангажирали лично в програмата за кариерно консултиране и менторство .

 

Снимки от събитието: