Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Официално закриване на курса „Climate Change and Energy Transition“ с подкрепата на TOTAL E&P Bulgaria

   

01.06.2021

 

На 31 май 2021 г., в онлайн платформата Teams на Стопанския факултет, беше официално закрито обучението „Climate Change and Energy Transition“, част от инициативата TOTAL Professeurs Associés (TPA), подкрепена от енергийната компания TOTAL Energies. Курсът включваше онлайн сесии с лекции в периода от 17 до 21 май. Обучението е част от инициативите, свързани с магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ и в него се включиха и студенти от други университети в България. Регионалният мениджър на TOTAL Energies за България, г-н Ив Лю Стънф, отбеляза, че обучението съвпада с официалното ребрандиране на компанията като израз на нейната трансформация във връзка с актуалните енергийни предизвикателства.

TOTAL-FEBA-1

В откриването участваха лекторите Беноа Люк, Кристиан Герит и Филип Персийон, както и г-н Мирослав Илиевски, г-жа Вася Николовска и г-н Емануил Кожухаров от българския офис на TOTAL Energies.

TOTAL-FEBA-3

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев благодари на българския офис на компанията TOTAL Energies, на преподавателите в курса и на участниците за интересните лекции, за дискусиите след тях и за ползотворното сътрудничество.

Това е четвъртият съвместен курс, предлаган от TPA в Стопански факултет с подкрепата на TOTAL E&P Bulgaria. В настоящия курс участваха 25 докторанти студенти, като за всички тях участието е безплатно.