Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / КПМГ България изнесе гост-лекция пред второкурсниците от специалностите „Икономика и финанси“ и „Стопанско управление“

   

13.05.2021

 

На 10 май 2021 г., екип на КПМГ България изнесе гост-лекция пред второкурсниците от спец. „Икономика и финанси“ и спец. „Стопанско управление“, които имаха възможност да се запознаят с последните тенденции в развитието на счетоводната и одиторската професии, резултат от навлизането на новите технологии.

Picture 1

Г-н Иван Андонов, управител на компанията, коментира предизвикателствата и възможностите, свързани с дигитализацията на одиторската професия. Особен интерес предизвика облачно базираната специализирана одиторска платформа KPMG Clara и нейните функционалности, позволяващи, от една страна, събиране, обработка и анализ на голям обем информация, а от друга, разкриващи нови възможности за подобряване и разширяване на предоставяните услуги и комуникацията с клиентите.

Picture 2

Г-жа Валерия Бочева, мениджър „Човешки ресурси“, представи на студентите възможностите за кариерно развитие в различните отдели на компанията, както и възможностите за последващо обучение и професионална квалификация на служителите.