Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция с Тихомир Дянков на тема "Въведение във фондовете за рисков капитал - глобални тенденции и добри практики от България и региона"

   

03.11.2022

 

На 11 ноември 2022 г. от 10:15 ч. в зала 420 на Стопанския факултет, в рамките на избираемата дисциплина „Европейски фондове и финансови инструменти“, и в партньорство с Българска асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), ще бъде проведена открита лекция с г-н Тихомир Дянков относно фондовете за рисков капитал.

Гост-лекция на Тихомир Дянков

Tихомир Дянков е професионалист в сферата на инвестициите с над 10-годишен опит в публичните капиталови пазари, управлението на риска и частния капитал. Към момента е Партньор в Инвенио Партнърс – фонд мениджър, управляващ фондове за рисков капитал с инвестиции в България и региона, като основният му фокус е върху инвестиционния процес и управлението на портфейла.

През пролетта на 2022 г. създава и води курс по „Дялови инвестиции в частен и рисков капитал“ като част от бакалавърската програма на Американския университет в България.

Притежава магистърска степен по финансова икономика от Университета в Оксфорд и бакалавърска степен с двойна диплома по приложна икономика и политически науки и международни отношения от Американския университет в България (АУБ) със специализация по математика.

Всички желаещи да чуят лекцията са добре дошли!