Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Мартин Бояджиев за финансово моделиране на ВЕИ-проекти

   

05.04.2016

Guest-Lecture-MartinBoyadzhiev

 

На 5 април гост в магистърската програма по „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ гост-лектор беше Мартин Бояджиев – мениджър бизнес анализи в търговския отдел на „Ей И Ес България“. Лекцията на тема „Финансово моделиране на ВЕИ – какво трябва да знаем, съвети и примери“ е част от дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“.

Мартин Бояджиев представи пред студентите принципите за изготвяне на финансов план за проекти за изграждане на ВЕИ-централи. Той представи източниците на входящи данни за моделите – доклади на КЕВР и други институции, както и основните допускания и ограничения при разглеждането на сценарии за 10, 15 и 20-годишни периоди.

Преди да се присъедини към „Ей И Ес“, Мартин Бояджиев е работил в „Орбител“ АД и „Евроком Кабел Мениджмънт България“ ЕООД и има повече от 10 години стаж като финансов анализатор в телекомуникациите и енергетиката. В „Ей И Ес“ е работил по финансовите модели на два от най-големите енергийни проекти в България – ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“.

Г-н Бояджиев е завършил Стопанския факултет на Софийския университет със специалност „Икономика“. Гост-лекцията е част от инициативата за привличане на завършили студенти от магистърската програма като лектори от практиката на отраслите енергетика, фасилити мениджмънт и логистика.