Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Екипът на Sofia Investment Agency ще гостува в часовете на Стопанския факултет

   

21.04.2021

 

В рамките на лекционния курс по дисциплината „Финансово право“ на доц. д-р Савина Михайлова-Големинова ще се проведат гост-лекции с участието на екипа на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Sofia Investment Agency). Гост-лекциите са организирани в рамките на сключеното по-рано тази година споразумение за сътрудничество между Sofia Investment Agency и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

InvestSofia

На 28.04.2021 г. от 12.20 до 13.00 часа д-р Мария Христова, Главен изпълнителен директор, Sofia Investment Agency, ще представи дейността на Инвест София и европейски програми.

На 12.05.2021 г. от 12.20 до 13.00 часа г-жа Йоанна Драгнева, главен експерт „Инвестиционен анализ“ и Виктор Гусев, Началник отдел „Инвестиционен анализ“, ще представят възможностите за финансиране на младежи и старт-ъп компании.

Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Sofia Investment Agency, СОАПИ) е част от общата администрация на Столичната община. Агенцията е създадена през 1992 г. като официалната институция, ангажирана с процесите по приватизация на общинска собственост в град София. През 2015 г. СОАПИ разшири обхвата на дейността си, чрез създаването на звено за насърчаване на инвестициите в София.

Мисията на Агенцията е да подкрепя развитието на гр. София като модерен, прогресивен, иновативен, интелигентен и зелен град, притегателно и предпочитано място за стартиране и развитие на бизнес, развойни дейности, стартъп и предприемачески проекти от български и чуждестранни организации. Град София да бъде регионален център за компетенции, който привлича, задържа и вдъхновява професионалисти, предприемачи и учени, както и града да се обособи като дестинация за високоефективни индустрии на знанието (knowledge industries). СОАПИ оказва подкрепа на „едно гише“ на чуждестранни и български фирми, предприемачи и стартиращи компании, които искат да започнат или установят бизнес в София, както и подпомагаме местния бизнес в развитието му на чужди пазари. СОАПИ предоставя информация, анализи, контакти и насоки за стартиране на бизнес в столицата на България. Агенцията сътрудничи тясно с всички структури на Столичната община и по този начин подкрепя предприемачите на всяка стъпка от реализирането на инвестиционното намерение.

За повече информация посетете сайта на агенцията: https://investsofia.com