Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Тодор Ялъмов откри международен форум на тема „Бизнес етика и отговорност“

   

10.06.2021

 

Заместник-деканът на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, доцент д-р Тодор Ялъмов, откри международен форум на тема „Бизнес етика и отговорност“.

20210608_4

Стопанският факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в партньорство с Японско-българската бизнес асоциация (JBBA) организираха гост-лекция на проф. Хироо Такахаши от Университета Сока в Токио, който е основател и дългогодишен президент на Японското общество за бизнес етика пред MBA студентите на факултета. Професор Такахаши акцентира върху важността на етичните практики в бизнес средите, устойчивостта на бизнес процесите, както и практиките по корпоративна социална отговорност.

„В миналото ценностите на бизнеса станаха ценности на обществото, сега наблюдаваме обратния процес, ценностите на обществото трябва да бъдат възприети от бизнеса като негови собствени“, сподели проф. Хироо Такахаши.

Събитието се състоя на 8 юни в зала „Аула Магна“ на Софийския университет и бе уважено от посланиците на Япония н.пр. Нарахира и на Кувейт н.пр. д-р Ал Атиики, много дипломати от арабски страни, двустранни бизнес асоциации, както и Ливано-българския бизнес съвет с председател г-н Ахмад Алаеддин.

Лекцията бе посетена от близо 100 гости от различни компании, дипломатически представители, както и студенти и преподаватели от Софийския университет.

В MBA програмата на Софийския университет се обучават студенти от 13 страни, включително Саудитска арабия, Ирак, Йемен, Катар и Мароко, заедно със студенти от Европа и Азия. Студентите в двугодишната програма по стратегическо управление могат имат възможност да получат и втора диплома от Университета в Поатие, Франция, финансирана през програмата за обмен Еразъм и престой през 3-и семестър там.

Събитието е част от международния проект за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET, който се ръководи от Стопанския факултет на СУ и се изпълнява в рамките на Националната програма „Европейски научни мрежи“.