Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Димитър Попов и Славка Петрова от АФА ООД изнесоха гост-лекция на тема „Годишни финансови отчети“ в часовете по дисциплината „Въведение в счетоводството“

   

10.06.2021

 

На 7 юни 2021 г., г-н Димитър Попов и г-жа Славка Петрова, мениджъри в отдел „Одит“ на компания АФА ООД, изнесоха гост-лекция на тема „Годишни финансови отчети“ в часовете по дисциплината „Въведение в счетоводството“. Студентите от спец. „Икономика и финанси“ и спец. „Стопанско управление“ имаха възможност да се запознаят със законовите изисквания и с някои практически аспекти на процеса по годишно счетоводно приключване и изготвяне на годишни финансови отчети на фирмите. Лекторите споделиха с второкурсниците част от своите експертни знания и натрупан богат практически опит в областта.

Picture

АФА ООД е най-голямата одиторска фирма с българско участие и тази година отбелязва 30 години от своето създаване. Ръководството на компанията подкрепя обучението по счетоводство посредством различни инициативи от самото възстановяване на Стопанския факултет.