Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Десети юбилеен академичен конкурс „Д-р Иванка Петкова“

   

10.06.2021

 

Институт за икономическа политика организира десетото юбилейно издание на академичния конкурс, носещ името на неговия основател и първи председател – д-р Иванка Петкова. Конкурсът има за цел да подкрепя млади български изследователи в сферата на икономическата наука и е насочен към млади учени, докторанти и постдокторанти на възраст до 35 години.

Banner

Юбилейното издание на конкурса приема изследователски разработки по актуален проблем в едно от трите тематични направления за 2021 г.:

  • Глобална икономика и/или международни финанси;
  • Икономическа политика на България;
  • Икономически измерения на устойчивото развитие и зелен преход.

Тази година се предвижда присъждането на първа и втора награда във всяко едно от тематичните направления в размер на 1250 лв. за 1-во място и 750 лв. за 2-ро място.

В първата фаза на конкурса кандидатите следва да представят концепция за изследователска разработка по актуален проблем в едно от трите тематични направления на конкурса до 16 юли 2021 г. Академично жури ще избере най-добрите предложения, които ще получат възможност за цялостно разписване във финалния етап на конкурса.

Повече информация можете да намерите тук или на интернет страницата на Институт за икономическа политика.