Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Специалност „Туризъм“ проведе семинари за управлението на таланти и етиката в бизнеса

   
Специалност „Туризъм“ проведе семинари за управлението на таланти и етиката в бизнеса

На 15 и 16 май 2024 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе серия от два последователни семинара, посветени на управлението на таланти (People/ Talent Management) и забавление и етика в бизнеса (Fun & Ethics in Business). Семинарите бяха организирани от специалност „Туризъм“ и Геолого-географския факултет с любезното съдействие на швейцарската фондация La Fondation Pour la Hotelier.

На събитията присъстваха преподаватели, студенти и работещи в областта на туризма и хотелиерството. Беше реализирана възможност за диалог и обмен на мнения между заинтересовани представители от сферите на образованието, обучението и бизнеса в туризма.

3

 

Темите бяха представени от забележителния лектор и успешен професионалист Ейдриън Бъзби, бизнес инструктор, стратегически съветник, маркетингов експерт и преподавател в Манчестърския Метрополитен Университет (Manchester Metropolitan University) в Обединеното кралство.

2

 

Темите предизвикаха значителен интерес сред участниците, които се включиха активно в дискусиите.