Начало / Новини / Новини и събития / Юридическият факултет е класиран на трето място в света и на първо място в Европа в класацията за международни състезания по право NICA Law School Ranking

   
Юридическият факултет е класиран на трето място в света и на първо място в Европа в класацията за международни състезания по право NICA Law School Ranking

Юридическият факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е класиран на първо място в Европа и на трето място в света в класацията за международни състезания по право NICA Law School Ranking за 2022 година.

Класацията сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания. Точките се присъждат в зависимост от броя на отборите, участвали в състезанието, тяхното ниво и кръга, до който е достигнал съответният отбор.

Юридическият факултет на Софийския университет е на второ място в света в направление "Международен арбитраж" и на шесто в "Международно частно право". Юридическият факултет има предни места и в областите "Посредничество и преговори", "Право на Европейския съюз", "Международно хуманитарно право", "Международно публично право" и "Международно право в областта на правата на човека".

1-1-SofiaUniversity-NicaTeamRanking2022