Начало / Новини / Новини и събития / Студентският съвет при Софийския университет организира Ден на отворените врати в Алма матер

   
Студентският съвет при Софийския университет организира Ден на отворените врати в Алма матер

На 12 март 2023 г. в Централното фоайе в Ректората при голям интерес се проведе Ден на отворените врати в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Събитието бе организирано от Студентския съвет при Алма матер.

На специални щандове, представящи 16-те факултета на Софийския университет, всеки от стотиците посетители можеше да получи изчерпателна информация за интересуващите го специалности.

1-15

През целия ден представителите на Студентския съвет, на факултетните студентски съвети и на администрацията отговаряха на много въпроси, свързани с начина на кандидатстване, сроковете за подаване на документите, както и с възможностите за реализация след завършването на университета.

1-11
1-12

Кандидат-студентите се запознаха със студенти, които се обучават в желаните от тях специалности. Те им разказаха какво е да си студент в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кандидатите научиха повече за извънаудиторните дейности, които им предлага най-старото висше училище в България, в какви клубове по интереси могат да участват, за студентския живот, за възможностите да ползват общежитията и библиотеките.

1-2
1-7

Мнозина от бъдещите студенти се интересуваха и от програмата „Еразъм +“, от стажантските програми, както и от условията за получаване на стипендии.

1-8
1-9

Посетителите имаха възможност да наблюдават любопитни демонстрации, представени от студенти от Факултета по химия и фармация и от Физическия факултет, както и да се запознаят с различни образци на минерали и инструменти, предоставени от студентите от Геолого-географския факултет.

1-1

Екипът на Студентския съвет на Софийския университет благодари на всички за проявения интерес и новите запознанства.

1-10

За информация, свързана с кандидатстудентската кампания 2023 имате няколко възможности:

- да следите сайта на Софийския университет,

- да се свържете с колегите от Сектор „Прием“ на следните телефони: 02/9308 400; 02/9308 522; 02/9308 544;

- да пишете във Фейсбук страницата Кандидат-студенти 2023;

- да се свържете със Студентския съвет при Софийския университет на неговата Фейсбук страница, Инстаграм - @suindetails или mail@students.uni-sofia.bg.

1-5
1-3

Репортаж на Телевизия "Алма Матер":