Начало / Новини / Новини и събития / Среща-дискусия "Пътища на професионализма в социалната работа“

   
Среща-дискусия "Пътища на професионализма в социалната работа“

В Ректората на Софийския университет се провежда среща-дискусия "Пътища на професионализма в социалната работа“, посветена на Международния ден на социалната работа. Традиционното за Факултета по педагогика събитие е посветено на Международния ден на социалната работа и се организира от Катедра „Социална работа".

Деканът на Факултета по педагогика проф. Лиляна Стракова поздрави всички присъстващи на форума и отбеляза, че това е ден, в който милиони хора по цял свят обръщат поглед към себе си и това, което правят в името на по-доброто, на по-качествения живот на хора, които имат нужда от подкрепа. „За всички нас социалната работа е важна, тя е мисия за повечето от нас и силно се надяваме да бъде избор и за вас за цял живот“, каза проф. Стракова, обръщайки се към младите си колеги в залата. Тя подчерта, че преподавателите им полагат усилия да намерят баланса между теоретичната и практическата подготовка, за да бъдат добре подготвени за професионалния си път. „Стремейки се да постигнем този баланс, всички ние си даваме сметка, че в началото на 21 век сме деятели на едно поле, в което основната мисия на социалната работа, постигането на баланс в един свят на неравноправие става и наша лична кауза“, каза в заключение проф. Стракова.

1-1

Доц. Росица Симеонова от Факултета по педагогика представи официалните гости на срещата – Александър Миланов, клиничен социален работник в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“; Елмира Нешева, докторант във Факултета по педагогика, социален работник, Фондация „Център за хуманни политики“; Вяра Границка, ръководител екип, ЦСРИ „Благовещение“ към Фондация „Каритас София“; Атанас Димитров, директор на Кариерен център в УНСС; Николета Стоянова, специалист по управление на човешките ресурси, PPD; Елка Тодорова, председател на Управителния съвет на Националната федерация на работодатели на инвалиди.

4-4

Събитието предоставя възможност на студенти от специалност „Социални дейности“ да се срещнат с възпитаници на специалността, базови специалисти и партньори на Факултета по педагогика, които представят истории за своя професионален път и мотивацията си, за реализацията на различни полета на социалната работа, клинична социална работа, социална работа с деца и семейства, трудова заетост социално предприемачество и др.