Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет и Агенцията за държавна финансова инспекция сключиха споразумение за сътрудничество

   
Софийският университет и Агенцията за държавна финансова инспекция сключиха споразумение за сътрудничество

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков и директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция д-р Стефан Белчев подписаха споразумение за сътрудничество между двете институции. На срещата присъстваха още гл. ас. д-р Ани Митева от Юридическия факултет на Алма матер, Ивайло Ашков – зам.-директор на АДФИ и Димитър Добрилов – главен секретар на АДФИ.

Споразумението предвижда осигуряване на студентски стажове и организиране на срещи с професионалисти, утвърдени в областта на правото и международните отношения с цел подпомагане кариерното ориентиране и мотивиране на студентите в Юридическия факултет на Софийския университет. Ще бъдат провеждани съвместни обучения, кръгли маси, конференции и други събития, свързани с последващата професионална реализация на студентите.

1-1

Споразумението предвижда още повишаване на професионалната квалификация чрез представяне на реални казуси и проблеми от практиката. Студентите ще имат възможност да придобият опит в мотивираща работна среда, изградена от опитни специалисти в областта, както и да работят по индивидуални и екипни задачи с подкрепата на професионалисти. Те ще получат и съдействие при организиране на кариерни планове за бъдещо професионално развитие.

3-3