Начало / Новини / Новини и събития / Кръгла маса на тема "Романовият жанр пикареска и неговата актуалност"

   
Кръгла маса на тема "Романовият жанр пикареска и неговата актуалност"

На 22 март 2023 г. в Зала 1 на Ректората се проведе Кръгла маса на тема "Романовият жанр пикареска и неговата актуалност". Събитието бе организирано съвместно от Катедрата по испанистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Института Сервантес в София.

Кръглата маса бе посветена на паметта на изтъкнатия испанист, един от пионерите на българската испанистика и дългогодишен преподавател по Испанска литература в нашия университет доцент Мариана Димитрова.

1-1

Поздравления поднесоха посланикът на Испания г-н Алехандро Поланко и директорът на Институт Сервантес г-жа Мария Луиса Сантос, а доц. Татяна Пантева, ръководител на Катедрата по испанистика, говори за професионалния път и заслугите на доц. Димитрова.

1-8

Пленарен доклад изнесе специалният гост на събитието – проф. Мария Луиса Лобато от Университета на Бургос. Другите участници бяха проф. Петър Моллов от Софийския университет, проф. Владимир Сабоурин от Великотърновския университет и д-р Даниела Александрова от Нов български университет.

1-2