Начало / Новини / Конкурси / Архив / Стартира конкурс за социална реклама „РЕкламация” 2010

   

От 6 август 2010 стартира конкурсът за социална реклама „РЕкламация” 2010, който се провежда в рамките на фестивала „Дни на свободното слово”. Конкурсът се организира от Фондация „Оранжева Луна” и Факултетния студентски съвет при Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски” с подкрепата на Програма „Младежта в действие” на Европейската комисия.

Най-добрите предложения ще бъдат поставени в софийското метро, благодарение на „Метрореклама” и ще бъдат отпечатани на страниците на списанието за реклама „Sign Café”. ACT RESPONSIBLE Bulgaria ще осигурят на победителя медийна кампания в София, Пловдив и Варна чрез FAME CARDS в тираж 20 000 картички. Ако наградената творба е на високо ниво тя ще участва и в изложби на ACT RESPONSIBLE в България и чужбина.

Тази година конкурсът е отворен за всички креативни натури с чувствителност към обществените проблеми от глобален и локален мащаб, без ограничение във възрастта и професията. Няма ограничения и в броя на изпращаните материали. Необходимо е те да са авторски и да не са реализирани до този момент. Темите са: опазване на природата; здравеопазване; човешки права; активно гражданско общество. Креативни предложения и по други теми няма да се отхвърлят. Авторските проекти трябва да бъдат изпратени до 10 септември 2010 на reklamacia@gmail.com във формат .jpg или .psd.

Изложба с участващите в конкурса проекти ще бъде открита на 20 септември 2010 от 19.00 часа във Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на СУ „Св. Климент Охридски”.

Социалната реклама използва всички принципи и техники на стандартната реклама, но нейна основна цел е социалната промяна – приемане, отхвърляне или модифициране на конкретни навици и поведение у целевите групи, популяризиране на социални каузи и идеи. Социалната реклама е част от социалния маркетинг - технология, която дава отлични резултати в много страни по света, но неговите възможности у нас, за съжаление, все още не се използват пълноценно.

За повече информация:

Павлина Радославова – 0883 356 075

Лилия Костова – 0888 344 932

Христо Панчев - 0887 892 516

www.svobodno-slovo.com

Коментари

Влез, за да коментираш.