Начало / Новини / Конкурси / Архив / Отличия "Джон Атанасов" за 2014 г.

   

 

Започна дванадесетият годишен конкурс за високите отличия на Президента на Република България "Джон Атанасов", открояващ блестящите млади изследователи, които чрез изобретенията и откритията си в областта на информационните и комуникационните технологии носят потенциал да променят света.

Въздействието на информационните технологии е всестранно, засяга всички и променя начина ни на живот. Всяка човешка дейност има информационен компонент и може да се усъвършенства. Наградите отличават успехите на младите български учени и практици в тази много динамична и все по­ обгръщаща ни дигитална революция - в чисто научни, но и приложни сфери.

Конкурсът се провежда в три категории - Награда за обещаващ млад изследовател, Грамота за прилагане на научни постижения и проекти с висока обществена стойност и Грамота за ученици и техните преподаватели.

За първи път всички участници, достигнали до финалния етап на конкурса, ще имат възможност да участват в менторски или в стажантски програми, а носителите на отличията "Джон Атанасов" - в научен проект на утвърден екип от специалисти. По този начин младите таланти ще могат да се включат в процеса на създаване на ново знание в академичните среди и в приложението на иновативни изобретения в практиката на реалния бизнес и в ежедневието на хората.

 

Крайният срок за кандидатстване за отличията е 6 август 2014 година. Правилата за всяка една от категориите и необходимите документи може да откриете на интернет страницата на наградата http://president.bg/cat41/Pravila/.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/92 39 106 и на e­-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg