Начало / Новини / Конкурси / Архив / Конкурс Наградите на БАИТ за 2014 г.

   

Срок за кандидатстване: 12 януари 2015 г.

 

Наближава крайният срок за регистрация за конкурса "Наградите на БАИТ 2014".

До този момент са направени регистрации в 6 категории - Образователна награда, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, StartUp, Мобилни решения и Специална награда.

Поканата към преподавателите и студентите е да кандидатстват в две от категории - Образователна награда и Студентска награда.

Образователни награда има за цел да отличи личности/екипи, работещи в сферата на образованието /училище, университет, БАН/ с принос за развитието и внедряването на информационните и комуникационни технологии в учебния процес и/или създали методика и учебни програми за подготовка на кадри за нуждите на ИКТ бизнеса.

Студентска награда ще отличи студент/екип за създаден и приложен проект в сферата на информационните технологии.

Регистрацията ще бъде отворена до 24.00 ч. на 12 януари 2015 г. включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/. Регистрацията е безплатна.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

От 2012 г. към статуетките и грамотите в отделните категории има и парични награди. Те са под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в края на м. януари 2015 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително. Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на наградите.

Конкурсът ще се проведе в рамките на европейския проект Watify, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект за насърчаване на дигиталното предприемачество и създаването на е-менторинг екосистема. По-голямата част от наградите отличават и чрез това насърчават дигиталното предприемачество у нас.