Начало / Новини / Конкурси / Архив / Kонкурс на БАИТ за 2015 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии

   

Срок за кандидатстване: 12 януари 2016 г.

 

Преподавателите и студентите на Софийския университет могат да кандидатстват в две категории - Образователна награда и Студентска награда.

Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, работещи в сферата на образованието /училище, университет, БАН/ с принос за развитието и внедряването на информационните и комуникационни технологии в учебния процес и/или създали методика и учебни програми за подготовка на кадри за нуждите на ИКТ бизнеса.

Студентската награда ще отличи студент/екип за създаден и приложен проект в сферата на информационните технологии.

 

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 12 януари 2016 г.

 

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на наградите www.bait-awards.bg.

Ще бъдат връчени награди в 12 категории: Образователна награда, Студентска награда, Публична администрация, Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания на годината, E-business, Мобилни решения и Развлекателен софтуер, Журналистическа и Специална.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, който по традиция връчва Специалната награда.

От 2012 г. към статуетките и грамотите в отделните категории има и парични награди. Те са под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в началото на м. февруари 2016 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Конкурсът и церемонията за връчване на "Наградите на БАИТ" за 2015 г. се провеждат в партньорство с: БНТ, БНР, БТА, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Digital Europe, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, Sofia Tech Park, IT JOBS, Junior Achievement, b2b Media, Студентска организация BEST София, ПРЕДПРИЕМАЧ, LauncHub, Eleven, StartUP и Start it Smart.

 

За БАИТ:

БАИТ (www.bait.bg) е най-голямата и представителна ИТ асоциация, създадена през 1995 г., в нея пряко членуват около 100 компании, за които работят 10 000 ИКТ специалисти и генерират 2.7 млрд. лв. годишен оборот. Компаниите покриват целия ИКТ спектър - софтуер, хардуер, телекомуникации, системата интеграция, интернет доставчици. БАИТ е член на най-мощната и влиятелна европейска асоциация на ИКТ индустрията Digital Europe, в чийто управляващ борд има и свой представител.