Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет спечели проект „Социалната икономика като катализатор на икономическото благосъстояние“

   

06.07.2023

 

Екип на Стопанския факултет спечели проект „Социалната икономика като катализатор на икономическото благосъстояние“, финансиран чрез Фонд „Научни изследвания“ в рамките на конкурс за финансиране на фундаментални научни изследвания. Ръководител на проекта е проф. д-р Албена Вуцова, а участници в научния екип са доц. д-р Тодор Ялъмов, гл. ас. д-р Мартина Арабаджиева, гл.ас. д-р Емил Митов, както и докторантите Любомира Ганчева и Рутиана Нгундо.

Logo FEBA BG-EN

Проектът има за цел да анализира ролята на социалната икономика като ускорител на икономическото благосъстояние и намаляване на неравенството.

В рамките на проекта е поставен акцент върху подкрепата на млади изследователи. Предвижда се резултатите да бъдат предоставени на публичните институции, които да подпомогнат разработването на специфични дейности, насочени към развитието на социалната икономика, чрез която да се повишава благосъстоянието на обществото и да се редуцира неравенството.