Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / „Изкуството да говорим пред камера“ – лекция по инициатива на Бизнес клуба и Кариерния център на Стопански факултет, и Success Radio

   

09.12.2022

 

На 14 декември от 17:00 до 18:00 ч. в зала 524 на Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе лекция на тема „Изкуството да говорим пред камера“. По покана на Бизнес клуба, Кариерния център на Стопански факултет и Success Radio, пред студентите експерти ще разкрият тънкостите на воденето на интервю. Практическата лекция е концентрирана в 1 час, като ще се състои от последователни стъпки, които могат да се приложат веднага в практиката, и включва провеждането на демонстративно интервю. Гост-лекторите ще бъдат Иванка Георгиева и Йоанна Николова-Кар – утвърдени практици в своята област, които ще споделят своя опит и знания, трупани с години пред камера.

Visia_video_interview(1)

„Видео интервюто е един от най-използваните медийни формати за корпоративни нужди и затова смятаме, че подобна инициатива би имала практическа полза за студентите“, разкрива доц. Боряна Богданова, зам.-декан на Стопански факултет и ръководител на Кариерни център. Входът е свободен и не е нужно предварително записване – на практика всеки може да се възползва от споделения опит.

По данни от различни проучвания 83% от маркетолозите признават, че видеата им помагат да генерират повече потенциални клиенти, а 72% от потребителите предпочитат да научават за дадена компания, продукт или услуга чрез видеа.

 

За гост-лекторите:

1898111_10203389377684612_907960672_n

 

Иванка Георгиева е телевизионен журналист, PR и маркетинг експерт. Има 13+ години опит на различни позиции в електронни медии като TV+, TV Evropa и НКТВ Евроком. През последните 4+ години работи в сферите на връзките с обществеността и маркетинга. Била е част от проекти за компании и организации като Microsoft, PubGalaxy, Mnemonica, ИАНМСП. За най-голямо предизвикателство определя участието си в иновативен стартъп, създал и патентовал собствен продукт.

Yoanna Nikolova-Carr
Йоанна Николова-Кар е телевизионен журналист и медиен експерт. В продължение на няколко години е водещ на сутрешни блокове и на новини в телевизиите Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria. Автор и водещ е на публицистични предавания в информационната BBT TV, а преди това работи като репортер с различни ресори като политика, здравеопазване и култура в телевизиите Европа и Diema 2. Натрупаният опит в над 15-годишната й практика на екран намира естествено приложение в изнасянето на лекции по медийна грамотност и поведение пред камера. Този път на реализация тя затвърждава с участието си в двугодишен образователен проект на Фондация „Европейски институт“.