Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини

   
Антарктическа фотоизложба "Гео-Био-поход на млади учени към ледения континент"

В Централното фоайе в Ректората на Софийския университет бе открита антарктическа фотоизложба "Гео-Био-поход на млади учени към ледения континент" на членове на APECS (Асоциация на младите полярни изследователи), посветена на 60 години от създаването на Геолого-географския факултет и 60 години от създаването на Биологическия факултет.

Завърши випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет

На тържествена церемония в Аулата в Ректората 200 бакалаври и магистри от випуск 2022 г. на Геолого-географския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

Известия на БГД вече се индексира в световната база на списанията с отворен достъп – DOAJ

На 16 ноември 2022 г. най-старото научно списание на географска тематика в България – „Известия на Българското географско дружество“ (Journal of the Bulgarian Geographical Society), беше прието за индексиране в световната директория на списанията с отворен достъп – Directory of Open Access Journals (DOAJ)!

Български учен, преподавал от ГГФ откри злато в Антарктида

Ралица Събева е посветила години в търсене на метала

Успех за българския отбор на Международната олимпиада по география

Три сребърни медала спечелиха учениците, представили България на международната олимпиада по география, която се проведе от 12 до 17 юли 2022 г. в онлайн среда. Това са Даниел Димитров от 11 клас и Михаил Паскалев от 10 клас в МГ “Д-р Петър Берон” във Варна и Денис Урумов от 11 клас на 91. НЕГ “Проф. Константин Гълъбов” в София. В отбора участва още и Пламен Миланов от 11 клас на ПМГ "Васил Друмев" във Велико Търново, но малко не му достигна за медал.

Конкурс „Предприемачи в науката“ – фондация „Карол Знание“

30 000 лв. награда за зелен или социален проект

22-ри конгрес на Карпато-Балканската геоложка асоциация

ГГФ на СУ „Св. Климент Охридски“ е партньор в организирането на 22-ия Конгрес на Карпато-Балканската Геоложка Асоциация (КБГА2022; https://cbga2022.geology.bas.bg), който ще се проведе на 7-11. 09. 2022 г. в Пловдив, България.