Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В Университетската ботаническа градина – Балчик се състоя среща по проект за трансгранично сътрудничество

   
В Университетската ботаническа градина – Балчик се състоя среща по проект за трансгранично сътрудничество

На 30 август 2013 г. се проведе опознавателна среща по проект за трансгранично сътрудничество “Cross-border Art of Gardening by The Black Sea”, в който Софийският университет ”Св. Климент Охридски” е партньор.

Водещ партньор по проекта е Община Текиргьол, Румъния. В проекта участват и Университет „Овидиус”, гр.Констанца, Румъния, ДКИ „КЦ „Двореца Балчик” и Община Балчик. В рамките на проекта се предвижда създаване на Ботаническа градина в Община Текиргьол, паркоустройствени дейности на територията на Университетската ботаническа градина – Балчик, адаптация на сградния фонд на ДКИ „КЦ „Двореца” и др.

На срещата партньорите представиха своите екипи и декларираха желанието си за взаимна подкрепа и успех на проекта. Презентация на тема: „Решения относно управлението и дейността на градината” представи главният озеленител на УБГ – ланд.арх. Вера Дянкова. Екипите по проекта и административното ръководство на партньорите обсъдиха текущите задачи и някои неизяснени въпроси във връзка със стартирането на проекта.

В рамките на срещата специалистите на УБГ – Балчик ланд.арх.Стилиян Борисов и Христо Вълчев – биолог, представиха колекциите и дейността на УБГ – Балчик и запознаха гостите с историята и спецификата на Архитектурно-парковия комплекс „Двореца”.

1
2
3
4
5