Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В Софийския университет започна първото в България обучение по проекта Coneeect

   
В Софийския университет започна първото в България обучение по проекта Coneeect

Проф. Румен Панков

От 10 до 14 март 2014 в Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе едноседмично обучение по проекта Coneeect. В него ще участват повече от 50 университетски преподаватели и експерти от Европа, Америка и Азия. Официален представител на Европейската комисия е Симоне Балдасари от Генерална дирекция за предприятия и промишленост.

На официалното откриване днес проф. Румен Панков, зам.-ректор на Софийския университет, поздрави всички участници в семинара, присъстващи в Аулата на СУ. Той изказа радостта си, че най-старото висше училище е домакин и участник в събитието заради предлаганата уникална възможност за учене, експериментиране и разработване на нови методи на преподаване. Проф. Панков пожела на участниците плодотворни дискусии, както и да се насладят на престоя си в София.

Coneeect е европейски проект за изграждане и развитие на международна мрежа от университети, които предлагат интерактивни курсове за обучение на академичните преподаватели по предприемачество с цел подобряване на образованието по предприемачество в Европа. Официално проектът е подкрепен от Европейския съюз и свързаните с него институции и предоставя интензивни програми за обучение и лесен достъп до Европейската общност за предприемачество. Най-добри практики на обучението по предприемачество се преподават от признати международни експерти, треньори и инструктори, обединени в интердисциплинарни екипи. Обменът на идеи и изграждането на мрежа се извършва в открити форуми, които са тясно свързани с глобалното предприемачество.

2