Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Успешно стартира проектът за квалификация на педагогическите специалисти за работа в интеркултурна среда

   
Успешно стартира проектът за квалификация на педагогическите специалисти за работа в интеркултурна среда

В писмо до ректора на СУ проф. Христо Кафтанджиев от ФЖМК изрази своята благодарност към проф. Ирина Колева, преподавател в ИФ на СУ, във връзка с отличната организация и условия за работа по проект „Обучение на учители за формиране на знания, умения и компетентности за работа в интеркултурна среда”.

Проф. Ирина Колева е ръководител на екип за обучение на учители и други педагогически специалисти от средищни, защитени, общообразователни и професионални училища по интеркултурно образование. Проектът е по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”: „Осигуряване на условия за повишаване квалификацията на детски учители и педагогически специалисти".

Проф. Колева и екипът, който тя създаде, успя да организира качествено обучение по интеркултурно образование на около 4 500 учители от всички типове образователни институции, работещи в мултикултурна среда в цяла България. На първия апробационен етап са обучени 1670 учители (07-08.2013)”, подчертава проф. Кафтанджиев. Според него това е изключително постижение, като се има предвид големият брой учители, ниската степен на разработеност на обучението по интеркултурно образование и комуникация.

Проф. Колева убедително доказа, че може да поема инициатива и риск и че може да ръководи успешно такива мащабни проекти”, допълва още проф. Кафтанджиев.