Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / СУ започва нова магистърска програма – „Църковно социално дело“

   
СУ започва нова магистърска програма – „Църковно социално дело“

Първата междуфакултетска магистърска програма стартира от зимния семестър на 2013/2014 г.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" стартира от зимния семестър на 2013/2014 г. първата си междуфакултетска магистърска програма – „Църковно социално дело“. Новосъздадената програма – съвместна инициатива на Богословски факултет и Факултет по педагогика, отразява актуалната необходимост от засилено участие на Българската православна църква в социалната дейност в страната ни и подготовка на специалисти в тази област: съответстващо на исторически традиции и европейските тенденции за развитие на социалната дейност на Църквата и нейната представителност в специфичните грижи на обществото за нуждаещи се групи от населението.

Интегративният характер на магистърската програма дава възможност за реализация в различни сфери на църковното-социално дело, като осигурява широк спектър на теоретична и практическа подготовка за работа с различни лица, групи и общности, които имат нужда от църковно-социална подкрепа, за участие в реализирането на съвременния тип социални услуги и проекти с разностранно партньорство, развиване, координация и съдействие в църковно-социалните дейности на БПЦ при взаимодействието й с държавните и обществени организации и структури, занимаващи се със социална дейност.

Повече информация за магистърската програма и условията за прием в нея – на сайтовете на двата факултета и на тел. 02/989 01 15, вътр. 15.