Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / СУ е домакин на 12-та международна конференция за глобални изследвания и образование

   
СУ е домакин на 12-та международна конференция за глобални изследвания и образование

Физическият факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски” организира съвместно с университета „Шизоука“, Япония, Интеракадемия 2013 – 12-та международна конференция за глобални изследвания и образование.

Конференцията е продължение на серията успешни събития, организирани от интеракадемичната общност всяка есен от 2002 година насам. Те служат като опора на международната научна мрежа за популяризиране на философията на Интеракадемия и на академични и социални взаимодействия между преподаватели, изследователи и студенти от водещия университет „Шизуока“ (Япония) и университети от Централна и Източна Европа.

Доц. Евгения Бенова приветства всички присъстващи в Аулата на СУ. „За мен е чест да приветствам всички с добре дошли на 12-та международна конференция за глобални изследвания и образование в най-стария, най-големия и най-престижния университет в България. Надявам се, че това посещение в България ще ви връща тук много пъти”.

1

„За нас е голямо удоволствие да приветстваме в СУ Интеракадемия 2013. Гледаме на тази среща като на важна част от честването на 125-годишнината от основаването на Университета. В момента СУ е най-старият, най-големият, и най-важното – най-добрият български университет във всяко едно професионално направление в международния рейтинг на университетите. Щастлив съм да ви посрещна тук и ви пожелавам плодотворни дискусии”, каза ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев в краткото си приветствие към участниците в конференцията.

2

Основните цели на Интеракадемия 2013 са да създадат добре структуриран международен форум за преразглеждане и стимулиране на развитието на фундаментални и приложни научни изследвания, както и на образователни програми и опит в обучението на студенти. Чрез улесняване на обмена на новаторски идеи и създаване на нови научни контакти в рамките на консорциума са докладвани значителни резултати при решаването на спорни фундаментални и приложни проблеми в науката и технологиите. Конференцията ще допринесе за нови теоретични и практически постижения в полетата със специален акцент върху нови методи за подобряване на качеството на живот.

Събитието ще се проведе в периода 23-27 септември 2013 г. успоредно в Аулата, Конферентната зала и Галерия „Алма Матер” в рамките на честването на 125-та годишнина на Софийския университет.