Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от Биологическия факултет на СУ спечелиха приза на AmGen за иновативна биотехнологична идея

   
Студенти от Биологическия факултет на СУ спечелиха приза на AmGen за иновативна биотехнологична идея

Екипи от студенти – бакалаври от специалност Биотехнологии – IV курс, специалност Биомениджмънт и устойчиво развитие – III курс и магистри от МП „Екологична биотехнология” и МП „Индустриални биотехнологии” от Биологически факултет, както и бакалаври от Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски” участваха в Иновационен семинар – състезание по предприемачество в биологията и медицината.

Семинарът бе организиран от Junior Achievement Bulgaria и се проведе с подкрепата на AmGen – водеща компания в производството на биотехнологични фармацевтични продукти. Казусът, по който работиха студентските екипи беше – Създаване на иновационен фармацевтичен продукт за борба с рака на гърдата.

В последвалото състезание за създаване и представяне на цялостна концепция за иновативен биотехнологичен продукт, студентите от Биологически факулет, под ръководството на проф. дбн Яна Топалова, гл. ас. д-р Ирина Шнайдер, гл. ас. д-р Йована Тодорова, докторант Ивайло Йотинов и докторант Михаела Белухова заеха първо и второ място и бяха наградени със статуетката на AmGen.

Снимка1
Снимка2