Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет стана лауреат на наградата на сдружение „България си ти“ в памет на проф. Тончо Жечев

   
Софийският университет стана лауреат на наградата на сдружение „България си ти“ в памет на проф. Тончо Жечев

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ стана лауреат на наградата на сдружение „България си ти“ в памет на проф. Тончо Жечев. Най-старото висше училище в България е отличено в категорията за налагане на човешките ценности и културата.

Годишните награди бяха връчени на церемония, която се проведе на 30 януари 2014 г. в концертната зала на Националната опера и балет.

Почетната статуетка, дело на известния български скулптор проф. Евгени Кузманов, беше връчена на ректора на Софийския университет проф. дин Иван Илчев от проф. Стефан Хаджитодоров.

Сдружението „България си ти“ е основано през 2012 г. Сред основните му цели са подобряването жизнения стандарт на българина в съответствие с европейската стратегия „Европа 2020“, както и стимулиране на младите българи към по-активно участие в обществения живот на страната. С множеството си благотворителни инициативи, образователни и социални програми Сдружение „България си ти“ се стреми да защитава правата и свободите на българските граждани. Сдружението връчва за втора поредна година награди в памет на проф. Тончо Жечев.

1