Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет подписа Меморандум за сътрудничество между балкански университети и академии на науките в областта на научните изследвания

   
Софийският университет подписа Меморандум за сътрудничество между балкански университети и академии на науките в областта на научните изследвания

Проф. Румен Панков

Днес по време на среща в рамките на Охридската инициатива заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Румен Панков подписа Меморандум за сътрудничество на най-старото висше училище в България с Истанбулския университет, Тракийския университет в Одрин, Скопския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и академиите на науките на Република България, Република Македония и Република Турция.

Академичните и научни институции постигнаха съгласие за задълбочаване на партньорството между тях и на тази основа за развитие на бъдещи транснационални и международни инициативи в сферата на научните изследвания и образованието.

2

Софийският университет предложи на своите партньори за обсъждане и последващо развитие голям брой свои успешни дейности и проекти в сферата на медицинските изследвания, технологичния трансфер, регионалните изследвания и археологическите проучвания.

3