Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет и Община Приморско подписаха договор за сътрудничество

   
Софийският университет и Община Приморско подписаха договор за сътрудничество

Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Община Приморско и „Приморско клуб“ ЕАД подписаха днес договор за сътрудничество. Договорът предвижда осъществяването на комплекс от инициативи, насочени към издигане ролята на науката и образованието в развитието на черноморската община за периода 2013 – 2016 г.

Сред планираните съвместни инициативи са създаването на Черноморски конгресен и конферентен център, провеждането на първата европейска научна конференция за пясъчните дюни, възстановяване на традиционната среща на млади учени.

Предстои да бъде приет общ план за студентски стажове за 2014 г. и квалификация на административния, управленския и преподавателския състав на територията на Община Приморско. Софийският университет „Св. Климент Охридски” ще окаже помощ чрез Университетските ботанически градини за усъвършенстването на парковата среда и ще подпомогне Община Приморско в развитието на музея в с. Ясна Поляна.

Договорът за сътрудничество беше подписан от ректора на Софийския университет проф. дин Иван Илчев, кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов и председателя на Борда на директорите на „Приморско клуб" ЕАД Красимир Станев.