Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ректорът на СУ предлага подписването на споразумение за сътрудничество с Община Балчик

   
Ректорът на СУ предлага подписването на споразумение  за сътрудничество с Община Балчик

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дин Иван Илчев изпрати днес писмо до кмета на община Балчик Николай Ангелов, в което отправя покана за среща в най-старото висше училище в България.

Проф. Илчев предлага да бъдат обсъдени възможностите за подписване на споразумение между Софийския университет и Община Балчик за сътрудничество в областта на образованието, опазването на околната среда и устойчивото развитие на културния туризъм, паркоустрояването и благоустройството на обособени зелени зони в градската и крайградска среда в Балчик.

Според проф. Иван Илчев Софийският университет има възможност да съдейства както със своя научен и преподавателски състав, така и чрез управляваните от Университета културни ценности и да подпомогне усилията на Община Балчик за изграждане на облика на града и региона като предпочитана туристическа и културна дестинация.

Ректорът изразява убеждението си, че споразумение за сътрудничество би могло да бъде решено в обществен интерес и да даде възможност за комплексно използване на държавната и общинска публична собственост.