Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Подписан е договор за съфинансиране на проекта “Трансгранично градинско изкуство по Черноморието”

   
Подписан е договор за съфинансиране на проекта “Трансгранично градинско изкуство по Черноморието”

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дин Иван Илчева подписа договор с Министерството на регионалното развитие за предоставяне на национално съфинансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България на проекта “Трансгранично градинско изкуство по Черноморието”.

Проектът “Трансгранично градинско изкуство по Черноморието” се финансира по програма на Европейската комисия за трансгранично сътрудничество между Румъния и България.

За реализацията на проекта Софийският университет “Св. Климент Охридски” ще работи съвместно освен с водещия партньор Община Текиргьол (Румъния) и с ДКИ “КЦ “Двореца – Балчик”, Университет “Овидий” - Констанца и Община Балчик.

В рамките на проекта се предвижда създаване на Ботаническа градина в Текиргьол и дейности на територията на Университетската ботаническа градина – Балчик, свързани с паркоустрояване и екологосъобразно развитие на имота.