Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Четвърта национална конференция на тема: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“

   
Четвърта национална конференция на тема: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“

Доц. Николай Цанев

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна Национална конференция на тема: „Иновативни решения за интегриране на информационните технологии в българското образование“. Тя се провежда за четвърта поредна година и е една от най-успешните конференции за информационните технологии в образованието.

Събитието се организира от Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ и „Нимеро“ ООД, с партньорството на Майкрософт България и подкрепата на сдружение „За ново образование“.

Конференцията бе открита от доц. Николай Цанев, заместник-декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет. Той поздрави присъстващите учители и директори на училища от цялата страна от името на деканското ръководство на ФНПП. По неговите думи, емоцията, която владее препълнената Аула, създава изключително положително настроение, което е добър знак в навечерието на новата учебната година.

Доц. Цанев поздрави присъстващите учители за неспиращия им ентусиазъм и работата им за развиване на по-модерен и по-добър свят за образованието, въпреки сложното време, в което живеем. „Голяма роля за това има и софтуерният продукт “Енвижън“, който в последните години видяхме, че работи прекрасно, умее да превърне учебната среда в изключително привлекателно място, да събуди интереса на децата и да накара лицата им да греят от радост. Това наистина е уникално.“, добави доц. Цанев.

3

Доц. Цанев пожела на колегите си неуморно да създават и прилагат иновации, да пазят ентусиазма си и да творят. „Нека със здраве, мъдрост и воля да преборим заедно трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа. На добър час!" – завърши словото си той.

В тазгодишното издание на конференцията основен фокус са младите учители и техните постижения и добри практики с учениците, а също така и развитието и иновациите в българските образователни продукти „Енвижън“ и „Джъмпидо“. „Енвижън“ е софтуерен продукт, създаден с цел да превърне всички ученици от пасивни наблюдатели в активни участници в часа. Той повишава концентрацията и желанието им за работа и помага за по-доброто усвояване на учебния материал.

За повече информация: http://www.nimero.com/