Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Бакалаврите и магистрите от випуск 2013 на Факултета по математика и информатика получиха своите дипломи

   
Бакалаврите и магистрите от випуск 2013 на Факултета по математика и информатика получиха своите дипломи

На тържествена церемония, проведена в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, 420 бакалаври и магистри от випуск 2013 на Факултета по математика и информатика получиха своите дипломи. Абсолвентите, които завършват с успех над 5.50, са над 100, а пълните отличници са 10.

Деканът на факултета доц. д-р Евгения Великова откри церемонията и поздрави абсолвентите за техния празник. „Не си мислете, че до днес беше ученето. Оттук нататък вече ви очакват големите уроци на истинския живот. Надявам се да се справите успешно с тях. Надявам се, че ще останете в България да се реализирате и да направите България една щастлива страна, както може би не успяхме да го направим ние”, каза в кратките си думи към абсолвентите доц. Великова.

DSC_0299_600x400

„Поздравявам ви с днешния ден, в който вашите дългогодишни усилия се увенчават с успех. Знам, че всеки от вас ще се реализира добре, това се отнася за всички факултети, но специално за вашия няма никакво съмнение”, каза в приветствието си към абсолвентите зам.-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков.

DSC_0319_600x400

Той припомни, че Софийският университет е на първо място в 24 от 25-те професионални направления в рейтинговата система на висшите училища в България и изрази своето убеждение, че не само завършващите информатика, но и математиците ще се реализират успешно и с добро възнаграждение. „Пожелавам ви не толкова успех в реализацията, колкото да подбирате умно и да изберете това, което наистина ви се прави, защото само тогава ще бъдете удовлетворени и щастливи.”

Зам.-ректорът пожела на абсолвентите много успехи, добра, приятна и полезна за обществото работа и обяви випуск 2013 за завършил.

Четирима от първенците на випуска също поздравиха своите колеги за завършването и изразиха своята благодарност към преподавателите си и своите близки.

DSC_0331_600x400

„Искам да благодаря на цялото ръководство на университета, на факултета и на всички мои преподаватели, които ми подариха нещо безценно. Казвам подариха, защото това, което получих от тях, наистина е безценно – образованието и то не може по никакъв начин да се изкупи и от тази гледна точка е един своеобразен подарък. Освен това искам да им се извиня, защото аз откраднах от тях онзи плам, с който те влизаха във всеки час и запалваха силата на знанието в мен, запалваха този пламък, който ще се старая да пазя винаги в себе си през целия си живот и да поддържам жив. Надявам се всички вие да го направите и надявам се да оценявате всичко онова, което те направиха за нас. Благодаря ви, на добър час на всички и успех.” – каза магистърът Иван Маринов.

DSC_0350_600x400

Нора Ангелова – пълен отличник от магистърската степен се обърна към всички с думите: „Обичам този университет, защото той ми даде всичко, което търсех. Даде ми път, по който да вървя, начини, по които да осъществявам идеите си и вариант да преподавам на студенти като вас. Което пък от своя страна беше изключително ценно за мен като опит, защото успях да усетя онова чувство да можеш чрез думите си да промениш нечий живот в даден момент и в дадено място. Той ми даде и нещо, което е още по-важно и това са хората, с които ме запозна.” Тя припомни на аудиторията за деня, в който е получила дипломата си за завършената си степен бакалавър: „Когато бях тук, за да получа дипломата си за бакалавър, проф. Сосков, който за съжаление не е вече сред нас, ни пожела едно-единствено нещо – и то беше: Бъдете любопитни! Едно-единствено простичко нещо. Любопитството е това, което ни кара да вървим напред, да опознаваме хората около нас и самите себе си. Затова искам да ви пожелая същото: колеги, бъдете любопитни, бъдете здрави, бъдете силни, бъдете истински и най-вече заедно и нека се опитаме да направим света едно по-добро място.”

DSC_0357_600x400

Бакалавърът Марина Краева припомни на колегите си изминатия заедно път: „Предполагам преди четири години никой от нас не е имал представа какво точно предстои. Заедно изминахме много дълъг път. Преборихме се с първите си поражения, с първите си победи, но през цялото време работихме в екип и се подкрепяхме взаимно. И все пак нямаше да можем да изминем този път без подкрепата на най-важните до нас хора, които са тук с нас в момента. На първо място това са нашите родители, на второ място са нашите приятели. Не трябва да забравяме колко важно беше присъствието на нашите преподаватели и тяхната подкрепа и усилие да ни предадат своите знания и да ни запалят да се занимаваме с това. Днес завършва дълъг път, но започва нов, още по-важен, който ще бъде изпълнен с още повече препятствия, но съм сигурна, че ние ще успеем да се справим, тъй като заедно успяхме да се преборим с толкова много неща досега. На добър час, випуск 2013!”

DSC_0363_600x400

Бакалавърът Николина Евтимова каза пред препълнената Аула на Алма матер: „Много е приятно, че вече можем да се поздравим за добре свършената работа. За мен най-ценното във ФМИ са специалните хора, които срещнах, тези, които ме заразиха със своя ентусиазъм да получават и да дават знания. Благодарение на ФМИ аз съм от малкото хора, които се притесняват да изнесат реч, но пък с удоволствие преподават алгоритми в пълна зала”.

DSC_0392_600x400

Церемонията продължи с връчване на дипломите на всички завършили випуск 2013.

DSC_0285_600x400