Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Българо-ирландска работна среща, посветена на професионализацията в сферата на неформалното образование

   
Българо-ирландска работна среща, посветена на професионализацията в сферата на неформалното образование

На 17-ти септември в зала 1 на Ректората се проведе българо-ирландска работна среща, посветена на професионализацията в сферата на неформалното образование.

В нея участие взеха 47 представители на Софийския и Тракийския университет, Министерство на младежта и спорта, множество граждански и бизнес организации. Организатор на събитието е Центърът за интердисциплинарни изследвания и иновации в неформалното образование (ЦИИНО) – Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

С изказвания в първата работна сесия участваха Джъстин Рами и Джон Лейлър от Дъблин Сити Юнивърсити - Ирландия, проф. Силвия Николаева – ръководител на ЦИИНО - ФП, доц. Ваня Божилова и доц. Илияна Петкова от Факултета по педагогика на Софийския университет, Теодор Василев от НЧ "Бъдеще сега", доц. Галя Кожухарова и доц. Валентина Шарланова от Тракийския университет, Славка Хинкова - "Предприемач online", Валерия Стоянова - "Училища за Европа", Росен Власев - Национален исторически музей и Славена Илиева - Eurom form.

Във втората част на работната среща участниците обменяха идеи и позиции в три работни групи: продължаващо и професионално образование, младежки и социални дейности и предприемачество в неформалното образование.

Тази среща полага началото на самоорганизираща се мрежа от организации и институции, предоставящи неформални образователни услуги и дейности, които ще продължат контактите и сътрудничеството си по посока на консолидиране и професионализация на сектор Неформално образование у нас.