Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Алма Алтер“ вдигна на крака „Нощта на театрите“

   
„Алма Алтер“ вдигна на крака „Нощта на театрите“

В „Нощта на театрите“ срещата между човеците се пренесе и извън пространствата на театър-лаборатория „Алма Алтер“. Залата на Университетския театър се оказа малка, за да събере всички желаещи да посетят спектаклите от програмата „Шекспир – съвременен и жесток“.

 

Точно в 17:00 часа студентите от „Алма Алтер“ се събраха на площада пред театъра с музикален пърформънс, в който заедно актьори и публика изпяха едни от най-докосващите музикални текстове на човекът-артист.

Минути преди 19:00 часа хората, които са били привлечени от „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“, провеждаха своя пърформънс чак до стълбите на подлеза и викаха в един глас „Алма Алтер“. Въпреки възглавниците по пода и допълнителните места, които „Алма Алтер“ се опита да осигури – не всички желаещи успяха да се докоснат до магията на живия театър. Три от представленията изправиха публиката на крака, а след квантовия „Време е за Лир“ залата остана безмълвна в полето на метафизичното.

Nosht na teatrite
Pic 1

Спектакълът „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ може да бъде гледан и през декември, като част от Международния Театрален Форум „Алтер Его 2014“ на 12 декември от 19:30 часа. Входът отново е запетайка на лявата ръка.

До края на ноември в театър-лаборатория „Алма Алтер“ можете да видите“:

17 - ‘‘Съдът на Пилат‘‘

18 - ‘‘Актьорът-принц‘‘

20 - ‘‘Зеленодиво‘‘ по романа ‘‘Тарпани‘‘ на Д. Атанасов

24 - ‘‘Gypsy Hell или Несподелена близост‘‘

25 - ‘‘Филм за възрастни‘‘

26 - ‘‘Когато отново ще бъда малък‘‘ по текстове на Я. Корчак

27 - ‘‘Гео- Его‘‘ по текстове на Гео Милев

28 - ‘‘Една голяма, малка лудост‘‘

Повече за програмата на „Алтер Его 2014“ можете да видите тук http://naari2.wix.com/alterego14