Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / „Изграждането на Общност“: Събитие на FEBA Alumni Club

   

21.12.2022

 

 

Общността – тази, която ни обединява, вдъхновява и развива. Но това са също и хората, сред които се чувстваме добре и можем да бъдем напълно себе си. Споделена мисия и ценности.

2

Именно под надслова „Изграждането на общност“ на 7 декември в Аулата в Ректората FEBA Alumni Club събра завършили, докторанти, преподаватели, студенти и приятели на Стопански факултет.

4

Изпълнението на „Gaudeamus Ignitur“ от представителния хор за старинна музика сложи тържествено началото на събитието, предвещаващо настъпващия студентски празник. Водещ на събитието бе д-р Магдалена Влахова-Велева, която благодари на спонсорите от „Аугео фемили естейт“ и „Фикосота“ и даде думата на председателят на Алумни клуб, Лиляна Георгиева, за откриване на събитието. Лиляна Георгиева приветства всички присъстващи и сподели с тях, че мероприятието е отворено за абсолютно всички, които се чувстват съпричастни към мисията на Алумни клуб и Стопански факултет, с идеята да обединява, тъй като в противен случай Общността няма да бъде нито толкова пълна, нито толкова богата.

5
6

Събитието продължи с дългоочакваната дискусия с интересни и вдъхновяващи представители на завършилите. Доц. д-р Божидар Недев, зам.-председател на FEBA Alumni Club, бе модератор на успя да провокира вълнуваща дискусия сред панела от специалните гости в състав: доц. д-р Боряна Богданова, Сун Хиок Джънг (заместник-директор на KOTRA и член на УС на FEBA Alumni), Насех Алуатар (алумни на Стопански факултет и предприемач) и доц. д-р Деян Радев.

9
8

Всеки един от говорителите разказа за връзката си със Стопански факултет и разкри интересни подробности от професионалния си път: доц. Деян Радев отбеляза предимствата на Стопански факултет и присъщата свобода, която се дава на преподавателите във връзка с разработването на авторски курсове, съобразени с последните нововъведения и потребности на бизнеса и обясни, че в чужбина обстоятелствата невинаги позволяват това.

7

От своя страна, доц. д-р Боряна Богданова сподели част от студентските си спомени, както и за мотивацията си да работи за факултета и мисията му като нейна лична кауза. Интересни сравнения с Южна Корея по отношение на културните особености направи Сун Хиок Джънг, а сподели с аудиторията и специално подготвена презентация, в която представи дейността на КОТРА във връзка със създаването общност посредством дейността си в България. Мотивиран от красотата на страната ни и възможностите за бизнес, Насех Алуатар разказа за опита си в Стопански факултет, както и за решението си да остане в страната ни и да развива туристически бизнес.

10

Гостите имаха възможност да се запознаят със специалните гости и с ръководството на Алумни клуб на неформалния коктейл, на който всички участваха и в нетуъркинг играта с награда с кауза: специална меденка, изработена от майка на дете с увреждане.

От Алумни клуб благодарим на всички присъствали: най-вече за това, че успяхме да споделим това вдъхновяващо събитие и да почувстваме наистина духа на общността!