Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет сключи договор за партньорство със Съвета на жените в бизнеса в България

   

24.01.2022

 

Съветът на жените в бизнеса в България и Стопанският факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ сключиха договор за партньорство, с който се цели да се предоставят допълнителни възможности за обучение и развитие на студентите на учебното заведение.

DSC02911

„Заедно със СУ имаме обща цел - да задържим младите хора в България, като им дадем добро образование и старт в кариерата, както и възможности за развитие в български и международни компании“, сподели д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ‎ и Изпълнителен директор на Siemens България, Северна Македония и Украйна. „Инициативата на СЖББ „Оставаме в България“ бе създадена във връзка с една от основните цели на организацията, която е да подкрепя младите хора при старта на тяхното професионално развитие, да насърчава развитието и оставането им в България. Вярваме, че стажът е първа стъпка към професионалната реализация и може да има определящо значение за бъдещата кариера на един млад човек.“, допълни тя.

„Основен приоритет за Стопанския факултет е развитието на връзките с бизнес организациите в България за предлагане на най-съвременно учебно съдържание, практики, гост-лекции, индустриални посещения и др. С новото партньорство ще се стремим да създадем още повече възможности за нашите студенти, използвайки опита на СЖББ и на бизнес-лидерите от тази асоциация“.

DSC02901

В рамките на партньорството ще бъдат организирани лекции на водещи мениджъри и експерти в бизнеса в България, членове на СЖББ, за обучаващите се във водещия образователен център в областта на икономиката и управлението в България. Те ще помогнат с менторство и информация по важни за бизнеса и обществото теми. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ‎разполага с кариерен център, в който ще се свързват студентите с водещи компании, които се нуждаят от тяхната експертиза, и така ще предоставя подходящата среда за среща на учащите и бизнеса. Студентите, докторантите и преподавателите в Стопанския факултет ще могат да вземат ‎участие в програмите на СЖББ. ‎

Координацията на дейностите между СЖББ и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ бе обсъдена на работна среща, в която участие взеха д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ, инж. Ваня Кънева – Минкова, изпълнителен директор на СЖББ, доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ, и доц. д-р Боряна Богданова , зам. декан на Стопанския факултет на СУ. Бе разгледана и възможността за допълнителни съвместни проекти, с които да се задълбочи новото партньорство.