Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / "Харвардски курсове" / Новини за "Харвардските курсове" / За дванадесета година се организира курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness (MOC)”, част от т.нар. „Харвардски курсове” към Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

   

05.09.2019

 

За дванадесета година се организира курсът по икономическо развитие „Microeconomics of Competitiveness (MOC)” - част от т.нар. „Харвардски курсове” към Стопанския факултет на СУ.

Началото е на 8-ми октомври 2019 г. от 18:30 часа в зала "Америка за България" на Софийски университет "Св. Климент Охридски". и ще се провежда всеки вторник и четвъртък.

 

Harvard2019
AsenVasilev

 

МОС представлява серия от лекции, в рамките на които участниците разглеждат реални казуси в областта на икономическия растеж и развитие. Лекциите се водят от българи, завършили в Харвардския университет, които са и инициаторите на програмата. Учебните материали се базират на бизнес казусите, разработени и използвани в класа на проф. Майкъл Е. Портър в Harvard Business School. В допълнение, участниците развиват и собствени проекти с практическа насоченост към решаването на реални проблеми в българската икономика, като се срещат с представители от бизнеса, публичния сектор, браншови организации и асоциации, както и образователни институции.

MOC е подходящ за млади българи, студенти или завършили, които имат желание да надградят знанията си в областта на решаването на проблеми, сформирането и развитието на клъстери и икономическото развитие като цяло.
Участниците получават и изключителен достъп до алумни организацията, която предоставя възможности за много контакти и развитие на общи бъдещи проекти.

 

Лекциите са изцяло на английски език и участието в тях е напълно безплатно.

 

За да се включат, кандидатите трябва да изпратят следните документи на info@economicstrategy.org:

- есе на тема "What are your career aspirations? How will the CESC courses help you achieve them?”;
- автобиография;
- списък на изучваните от тях предмети и оценките по тях (може и академична справка).
Крайният срок за кандидатстване е 5 октомври 2019 г.

 

 

Повече информация:

https://economicstrategy.org/moc/