Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / KARIERI.Bg: 120 студенти тръгват на частни уроци по успех

   

23.02.2012

 

KARIERI.Bg: 120 студенти тръгват на частни уроци по успех

 

FEBAStud

 

Една трета от студентите в последните курсове на Стопанския факултет в Софийския университет ще имат възможността лично и насаме да зададат въпроси на мениджъри от различни сфери. Инициативата "Кариера за пример" е организирана от Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет в сътрудничество с представители на HP, "Фикосота синтез", "Глобул", "Виваком", "Коника Минолта", "Девин", "Кредитекс", "Интерпред СТЦ", "Бианор".

 

Общо 120 завършващи студенти ще се включат в проекта. Те ще се срещат индивидуално с мениджъри от браншове, които ги интересуват, за да придобият ноу-хау за предстоящата си професионална реализация. Това е популярен модел в САЩ и Европа, казват организаторите от сдружението.

 

Личните срещи с мениджъри ще започнат на 28 февруари т.г. Първата от тях ще бъде посветена на професионалното ориентиране. Тогава студентите ще могат да зададат всичките си въпроси, свързани с бранша, към който са се насочили. Изборът е между секторите "Телекомуникации", "Информационни технологии", "Бързооборотни стоки", "Аутсорсинг" и "Фасилити мениджмънт". На тази първа среща студентите ще получат и информация и за конкретни свободни позиции в компаниите.

 

Като част от програмата участниците ще решават тестове за оценка на характера и уменията. Резултатите ще ги насочат към конкретни професии, които биха били подходящи за тях. В допълнение ще получават и помощни материали, например за това как да се мотивират, как да изготвят автобиографията си, как да се подготвят за интервю и как да се държат по време на самия разговор.

 

Втората индивидуална среща на студентите ще бъде със специалисти по човешки ресурси от сферата, която ги привлича. На нея те ще могат в детайли да се запознаят с възможностите за кариерно развитие, като се започне с намирането на подходяща работна оферта и кандидатстването в компанията.

 

Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет предвижда в края на проекта да издаде книга, озаглавена "CV Book 2012", в която да публикува автобиографиите на студентите и информация за тяхната професионална мотивация.

 

Източник: KARIERI.Bg

Вж. също: в-к Капитал Daily // actualno.com