Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / На 12 януари ще се проведе събитието „Кариера в БТА – защо не?“

   

11.01.2024

 

На 12 януари 2024 г. от 12:00 до 13:00 часа в зала „Яйцето“ във Философския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе събитието „Кариера в БТА – защо не?“.

По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите за кариерно развитие в Българската телеграфна агенция (БТА) с основен фокус върху проекта за дигитализация на архивите, както и самата дирекция „Архиви и справочна“.

С приемането на новия бюджет на БТА през 2024 г. се очертава засилено търсене на млади таланти във всички сфери на дейността в София и страната – журналистика, архиви, администрация. Само през тази седмица бяха обявени нови 18 позиции за кореспонденти в страната.

9611347

Лектори на срещата ще бъдат Свобода Тодорова и Нора Константинова – ръководител и координатор на проекта за дигитализация. Свобода Тодорова е завършила културология във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, а Нора Константинова е експерт в управлението на проекти в творческите индустрии.

Ще присъства и Петра Куртева, която в момента е студент по журналистика във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2023 г. тя премина през едномесечен стаж, след това беше част от екипа в проекта за дигитализация, а от 2-ри януари е младши редактор в отдел „Социални мрежи“. Тя ще сподели своя конкретен опит за осем месеца в БТА.

Остават отворени вратите на агенцията за студентски стажове през цялата година. За тази възможност ще разкаже д-р Гавраил Гавраилов от Школа БТА.

Повече информация.