Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет проведе дни на кариерното ориентиране за ученици на 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“

   

02.01.2024

 

В Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ за втора поредна година се проведоха дни на кариерното ориентиране за ученици на 91-ва Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“. Събитието е организирано от ръководството на Немския отдел на гимназията в сътрудничество с Кариерния център на факултета.

Събитието се проведе на 18-и и 20-и декември, като участваха общо около 35 ученици от 91-ва Немска езикова гимназия. Събитието беше открито от доц. д-р Божидар Недев – директор „Стратегическо планиране“ в Кариерния център, който приветства учениците и представи различните възможности в професионален и образователен план, които факултетът предоставя на студентите си.

Първата сесия за деня бе кариерна консултация, изнесена от г-жа Надя Стоянова – сертифициран кариерен консултант и ръководител на сектор „Кариерно развитие“ към Софийския университет. След това учениците посетиха кариерни щандове, организирани във формат „speed dating“ с възпитаници на гимназията и представители на бизнеса в няколко тематични направления – икономика и управление, математика и информатика, инженерни науки, медицина, биология и химия, филология, право, физика и др.

Screenshot 2024-01-02 163318

През втория ден на събитието г-жа Надя Михова – кариерен консултант в EY Bulgaria, проведе интерактивна кариерна сесия с учениците. В края на деня те отново имаха възможността да разговарят с възпитаници на гимназията и представители на бизнеса.

Screenshot 2024-01-02 163342